Over PopVanStof

Ik ben Marijke Smekens en ik maak poppen.
Sinds ik me kan herinneren heb ik van poppen gehouden. En vanaf het moment dat mijn handen konden doen wat in mijn hoofd opkwam, heb ik ze gemaakt. Als klein meisje maakte ik popjes van pijpenragers, papier maché, wol, verf en lapjes. Later maakte ik poppen van klei. Pas toen ik een dochter kreeg, begon ik aan de eerste pop van stof. Voor haar heb ik er een aantal gemaakt, maar toen zij er te groot voor werd raakte het poppen maken een beetje op de achtergrond. Totdat mijn eerste kleinkind geboren werd, toen kwam de oude liefde weer boven. Nadat alle kleinkinderen waren voorzien van poppen van stof, bleef mijn behoefte en inspiratie om ze te maken bestaan. Zo werd het idee geboren om een poppenwinkeltje te beginnen; PopVanStof.

De poppen die ik maak zijn bedoeld voor kinderen, om mee te spelen en te knuffelen. Maar ik heb er ook enkele verkocht aan volwassen poppenliefhebbers die ze wilden hebben voor de sier.
Het maakt niet uit welk doel ze gaan dienen; ze zijn in ieder geval met veel liefde en aandacht gemaakt.
Ik hoop dat de toekomstige eigenaars (kleine én grote) evenveel plezier van de poppen zullen hebben als ik had aan het maken ervan!

Marijke Smekens


Over de poppen

Poppen algemeen
PopVanStof maakt baby- en peuterpoppen voor kinderen.
Er zijn meestal een aantal poppen in voorraad. Op de website kunt u zien welke poppen dat zijn. Deze zijn direct beschikbaar voor de verkoop.

Lijf/gezicht
De oogjes worden met de hand geborduurd. De lijven worden met oog voor detail genaaid, zo hebben de meesten een navel en kuiltjes in de knieën en armen. Alle naden van het poppenlijf worden met een driedubbele steek genaaid, zo ontstaat een sterk geheel.

Haar
De pruikjes worden gemaakt van langharig pluche of dun breigaren. De haren zijn kambaar met een grove kam of de vingers. De pluche haartjes kunnen in model gebracht worden met elastiekjes en haarspeldjes (ook haarband of diadeem). De lange haren zijn geknoopt over het hele hoofd. Zodoende kunnen er staartjes in gemaakt worden, vlechten, enzovoort.

Kleertjes
De poppen hebben allemaal verschillende kleertjes aan. Bij het naaien van de kleertjes is rekening gehouden met ‘onhandige kleine vingertjes’. De meeste sluitingen bestaan uit klittenband.

Accessoires
Elke pop wordt geleverd met haaraccessoire en schoentjes. De babypoppen worden geleverd met papieren luier en rompertje.

Uw eigen droompop!
Heeft u zelf andere ideeën over uw toekomstige pop? Het is ook mogelijk om zelf een pop samen te stellen naar uw eigen smaak en wensen!
U kunt de oogkleur, huidkleur, soort haar en de kleur en lengte ervan bepalen, evenals de aankleding van de pop. De gebruikte stoffen voor de kleertjes zijn niet altijd voorradig, maar er kan voor iets soortgelijks gezorgd worden.
Voor ideeën en materialen kunt u op de website kijken bij de foto’s van verkochte poppen, maar ik sta open voor elke wens (indien uitvoerbaar). U kunt het zo gek maken als u wilt!

Ik reken drie weken besteltijd voor een pop. Mocht om een of andere reden dit een bezwaar zijn is er een mogelijkheid dat deze tijd verkort wordt mits er niet teveel bestellingen zijn.

In verband met de pluishaartjes, lange wollen haren en bij sommige poppen de knoopjes, zijn de poppen geschikt voor kinderen boven de drie jaar.

Prijzen
De poppen zijn al verkrijgbaar vanaf €100,-. De prijs is afhankelijk van de accessoires en de hoeveelheid arbeid die een bepaalde pop vraagt. U kunt altijd een vrijblijvende prijsopgave opvragen door een bericht te sturen via de contactpagina!

 

Scroll naar boven!